HOPZ! BEST BEER AWARD 2023

BEST BEER AWARD HOPZ! 2023

- Beste bier ? -

Onze geslaagde editie van 2022 had reeds 96 bieren ter degustatie voor onze bezoekers. Er waren verschillende brouwerijen op HOPZ! elk met hun eigen visie , hun eigen bierstijlen en eigen uniek brouwproces. We hebben verschillende verrassende en speciale smaken ontdekt in het ruime aanbod. Of een bier lekker is of niet, blijft uiteindelijk een persoonlijk gegeven. Maar welk bier was nu all round het beste??  Wij willen het in 2023 zwart op wit !  

- Hoe werkt het ? -

Elke deelnemende brouwerij aan HOPZ! 2023, heeft de mogelijkheid om 1 bier aan te leveren ter validatie als beste bier van HOPZ! 2023. De brouwerij kiest dus zelf met welk bier ze de jury willen imponeren. De jury bestaat uit een team van professionelen uit de sector. Hieronder vallen gelicentieerde zythologen, beer influencers, en extreme bierliefhebbers met allen jaren ervaring in de beerscene. Deze professionele vakjury zal hieronder nog aan jullie voorgesteld worden. Deze jury zullen de bieren BLIND graderen. Ze krijgen met andere woorden een proefglas waarbij ze niet weten welk bier er in zit en dienen dit bier op verschillende punten te graderen. Als alle bieren geproefd zijn, weten we uiteindelijk welk bier en brouwerij aan de haal gaat met de award van🥇 BESTE BIER HOPZ! 2023🥇 🤩🤩. Er zal ook een 2de en 3de plaats te behalen zijn met een zilveren🥈  en bronzen🥉 beker. Nadien ontvangt elke brouwerij nog hun officiële certificaat.

- Wanneer ? -

Het beoordelen van de bieren door de Jury zal plaatsvinden tijdens HOPZ! op 23 juli tussen 14u en 16u. De bekendmaking van de winnaar en prijsoverhandiging zal plaatsvinden diezelfde dag rond 18 uur ! 

- De jury -

Daniel Melone

Daniel Melone

Founder "Beers from Limburg"

-Beerinfluencer-

Katia Warny

Katia Warny

founder "The girl who loves beer"

-Zythologe-

Joachim Tops

Joachim Tops

founder beerdiarytoday - limburgse biersmakers

-Biersommelier De Gebrande Winning-

Maarten van Leeuwaarden

Maarten van Leeuwaarden

-Zytholoog-